U Šumadiji raste broj nezaposlenih

Bez autora
Jun 09 2011

Broj nezaposlenih u Šumadiji u 2011. povećao se u odnosu na kraj prošle godine za oko 2.000 osoba, odnosno sa 21 na 23.000 Šumadinaca. Broj nezaposlenih Šumadinaca najvećim delom povećan je zbog priliva bivših radnika „Zastavine“ fabrike automobila, koji su početkom godine u okviru socijalnog programa dobili odgovarajuće otpremnine i otišli na evidenciju NSZ.Na evidenciji nezaposlenih i dalje najviše ima onih s prvim, drugim ili trećim stepenom stručne spreme. Kroz aktivne mere politike zapošljavanja te ustanove od početka 2011. u Kragujevcu je zaposleno oko 700 osoba.

U Šumadiji raste broj nezaposlenihBroj nezaposlenih u Šumadiji u 2011. povećao se u odnosu na kraj prošle godine za oko 2.000 osoba, odnosno sa 21 na 23.000 Šumadinaca, pokazuju najnoviji podaci kragujevačke filijale Nacionalne službe za zapošljavanje.

Broj nezaposlenih Šumadinaca najvećim delom povećan je zbog priliva bivših radnika „Zastavine“ fabrike automobila, koji su početkom godine u okviru socijalnog programa dobili odgovarajuće otpremnine i otišli na evidenciju NSZ. U NSZ kažu da na evidenciji nezaposlenih i dalje najviše ima onih s prvim, drugim ili trećim stepenom stručne spreme.

U rukovodstvu kragujevačke filijale NSZ tvrde da je kroz aktivne mere politike zapošljavanja te ustanove od početka 2011. u Kragujevcu zaposleno oko 700 osoba. Kroz program Prva šansa posao su dobila 223 mlada Kragujevčana. Više desetina njih započelo je sopstveni biznis, 220 je počelo da radi u okviru projekta Stručna praksa, dok je 90 mladih profesora ušlo u školski sistem, uz podršku NSZ.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik